Цел кафич ја третираше како народна умотрворба…

Чаршиски муабет…

Особа1: Кај си бе море?
Особа2: Еве бе, од кај матичната па кафенце да пијам.
Особа1: Шо ти бидна бе, да не закачи антракс?
Особа2: Не бе, рутински преглед, систематски од работа.
Особа1: А која ти е матична бе?
Особа2: Тања бе, на Зоки инспекторот жена му.
Особа1: Аууу, таа докторка ли стигна да стане бе. Свака част. Пред пет години цел кафич ја третираше како народна умотворба.
Особа2: Како мислиш ‘народна умотворба’?
Особа1: Така. Цела вечер од колено на колено.

Посетено 4.041 пати