Цајкански Дрон

panker tv_majkatiitatkoti

Македонски Орвел, во некоја блиска иднина….
Седиш дома, гледаш телевизија
и наеднаш на прозор ти се појавува
цајкански дрон
„отвори прозор да влезам“ – ти наредува
влегува, лета низ собите и се’ снима
„отвори фрижидер“ – пак наредува
Отвараш
„аха, од кај ти пари за месо?“
И тука си наебал

Посетено 621 пати