8 факти за вашето либидо кои не сте ги знаеле

Либидито е страшна работа, а доколку не знаете како се крева, никогаш нема да го извадите она страшното од него.

Ова се 8 факти за вашето либидо кои ги кажале секс експерите, а вие можеби се уште немате слушнато за нив.

1. Колку повеќе тестостерон, толку повисоко либидо

Мажите имаат повеќе тестостерон од жените, но помладите жени имаат повеќе од сите мажи заедно.

Што значи дека нивото на тестостеронот се крева според годините, колку помлад, толку повисоко либидо.

2. Либидито на жените се крева подоцна од машкото

Не е ни чудо што мажите сакаат помлади жени, нели? Тоа е така бидејќи постарите имаат проблеми со негово накревање кога се во период на менопауза, менструација или овулација.

Мажите пак немаат проблем со тоа кревање, бидејќи ги немаат тие женски промени во телото и затоа ги привлекуваат помлади жени кај кои тие промени се се уште на почеток.

3. Не постои храна афродизијак која би го кренала

Престанете да се залажувате со ореви, лешници, бадеми, индиско оревче… бидејќи не постои афродизијак во храната која би го накренала, објаснуваат секс експертите.

4. Но, диеталната храна е онаа која ја подобрува циркулацијата со што се зголемува либидито

Иако не постои храна која би го накренала, сепак здравата диетална храна влијае позитивно врз циркулацијата на крвта во телото, а тоа само по себе го накрева либидито.

5. Само два алкохолни пијалоци се доволни за да се крене

Алкохолот е секогаш проблем за лидибито, бидејќи наместо да го накрене, го спушта.

Затоа следете ги советите на секс експертитекои кажуваат дека два пијалоци се доволни за да се крене, во спротивно ќе падне.

6. Либидито е накренато повеќе при овулација кај жените

Комбинацијата од тестостерон и естроген при овулација го крева либидито кај женитеповеќе од обично.

7. Бременоста на жените им гокрева либидито

Поради зголеменото количество на хормони во крвта кај жените во бременоста, либидито им се крева само.

Од таму излегува тоа дека бремените жени имаат најдобар секс и не е лага.

8. Антидепресивите делуваат антилибидно

Може да ја намалат вашата сексуална желба доколку ги пиете за да ја намалите депресијата.

Затоа наредниот пат кога ќе ги пиете на своја рака, прво консултирајте се со лекар за последиците, за да не бидете зачудени кога нема да ви е дојдено до секс иако не сте депресивни.

Посетено 8.382 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!