Стар добар штос на Јовица Михајловски

Пред малку се допишував со мојот стар пријател и колега…Јовица Михајловски. За публиката, тој вечно ќе остане како Ќелавиот од “Бушавата азбука“, или како чичко Куплунг. од филмот “Самоуништување”

За мене е нешто многу повеќе од тоа.
За мене вечно ќе остане Јово…

Е па, на Јово му текна на една стара, добра, од наше време, од бифето во Драмски театар, кај газда Крап. Бифето на Драмски…најбоемското место на нашата младост.

“Добро зошто пиеш толку?”

“Имам проблем.”

“Е шо ти е проблемот?””

“Многу пијам.”


Нашиот разговор…заврши вака:

“А бе Јово, ти барем знаеш да пиеш.”

“Знам, знам…ама у себе”


Посетено 14.193 пати

Nanatsu-iro★Drops Episode 12

Sugio: Mori de Koi wo Shite Episode 3

Website https://twistmoe.net: Watch Little Busters! twistmoe Episode 26 teist moe

Watch Witchblade Episode 24

Linktr: https://linktr.ee/animeflixnl

Mapleprimes: https://www.mapleprimes.com/users/gogoanimelol