Синдром на странски акцент

 ЖИВОТЕН СТИЛ 
sindrom-na-stranski-akcent_image_majkatiitatkoti[fblike]

Прочитајте за синдромот поврзан со говорот

Синдромот на странски акцент е ретка состојба која го менува говорот на личностам, која одеднаш започнува да зборува на сосема нов и непознат акцент. Синдром на странски акцент е кога заболениот го зборува мајчиниот јазик но со одреден странски акцент. Оваа состојба е последица на мозочен удар, траума или некое друго оштетување на мозокот.
За прв пат, се забележува во 1907 година, а во периодот од 1941 година до 2009-та година, регистрирани се 62 случаи со овој синдром. Треба да се нагласи дека заболените не го владеат странскиот јазик, туку само имитираат, односно го преземаат единствено акцентот. Повеќето ниту ја посетиле земјата од која го употребуваат акцентот. Овој синдром претставува еден од најнеобичните синдроми, бидејќи се знае многу малку за природата на потекло.

[button color=”#fff” background=”#3A1B5A” size=”large” src=”http://majkatiitatkoti.com/tag/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC/”] ДОСЕГА ОБЈАВЕНИ СИНДРОМИ[/button]
velgden na krf jk travel baner text

Посетено 903 пати

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk е портал кој обработува поширока тематика во доменот на медицина, фармација, исхрана и сл. и е наменет за широка публика која се интересира за своето здравје и исхрана со посебен фокус на медицинските работници.

anime streaming. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

anime freaks tv Naruto (Dub)

AnimeFreak Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time Episode Full

Attack on Titan Season 3 Episode 4

One Piece (Dub) Episode 751

Dragon Ball Z (Dub) Episode 284