Претседателе Иванов, Вие сте наша вечна инспирација!

Инспирација за да се насмееме, секако. Еве ко на пример вчера…

Дремам на пиво со двајца другари и праиме нешто празни муабети. Доаѓаме до тема: Појачала. Па овој свирел вакво, па оној свирел такво, експертиза до експертиза. Стручна, нормално. И тука првиот другар вади моќна информација од ракав, у право време за бурна пресвртница на атмосферата:

-А знаете ли вие Ѓорѓе Иванов каква колекција на ‘кастам’ појачала има?

Ја:

-Од каде па ти знаеш?

Другарот со реден број два:

-Чекај, кој е тој Ѓорѓе Иванов?

Не беше ултра смешно, ќе беше ултра тажно…

Посетено 615 пати