Немав пари за хотел, спиев во автомобил: Ален Исламовиќ во „Еден на Еден“

Со некогашниот фронтмен на бендовите „Бијело Дугме“ и на „Дивље Јагоде“, Ален Исламовиќ на многу интересни теми муабетеше Жаре во „Еден на Еден“, а емисијата ќе ја гледаме во недела, на Канал 5 од 18.30.

Босанскиот пејач искрено раскажа за неговиот пат до „Бијело Дугме“, за тоа што значи да се живее вистинскиот рокенрол, но и многу негови приватни приказни, за сопругата Маријана, за децата, за внуците.

„Кога пеев во „Дивље јагоде“, на една турнеја немавме пари сите да се сместиме во хотел. Половина од бендот спиеше во хотел, а половина во стариот „стокец“. И Бреговиќ ми раскажуваше за неговите почетоци, за времето кога јаделе паштети на турнеја, затоа што не можеле да си дозволат повеќе. Тоа е тој пат кој мора да се помине“, е само дел од приказните на познатиот босански пејач.

Ален ќе раскаже и за бизнисот на кој е многу горд, за плантажите со лешници, и ќе открие со кој нов бизнис се занимава.

Спонтан, пријателски расположен и исклучително професионален, рокерот ќе ги почести гледачите и со два големи хита, акустично, со неговата гитара. Во недела, првиот специјал на „Еден на Еден“ во 2020 со Ален Исламовиќ и неговата животна приказна е нешто што вреди да се погледне.

 

Посетено 666 пати