Наше Дете(што не е веќе дете) – Александар Митевски

[fblike]
Ова дете не е веќе дете…но некогаш навистина беше НАШЕ ДЕТЕ
mitevski studio_majkatiitatkoti
Повод за објавата на Фејсбук профилот на Алесандар Митевски
беше оваа најобична фотографија од синојќешниот жур
на Мајка Ти и Татко Ти во Барбакан
trio snova-havana bend_majkatiitatkoti
Трио фантастико, за малку “4 аса”..Фали Зеко, но тука е Дацони, последниот вокалист на Хавана Бенд. Поминаа скоро 25 години кога после маратонот “Иги Џамбо шоу” во Скај радио, на врата во “Хавана” во парк им обеќав на “чичко” Пиже, Игор и Зеко (нашите музички идоли од детството) дека еден ден ќе ги снимам во студио. Прво беше Хавана бенд remix пред 10 години, па пред 5 години и песната со новиот пејач. Редно време е догодина на “25 години Хавана бенд” да наснимиме нешто ново, нели?
П.С. Длабоко се извинувам што вчера не успеав да стигнам на забавата, но ќе надокнадам на следната и со новиот хит.  Smile
Александар Митевски
Посетено 3.932 пати