Молим те не пуштај Јаневски Владо, од него ми се…

Трифунтајн 2018та

Од сабајле ги закројуваме лозите
Ќе се напраеме ли ‘Бех сос козите’

Нема да ни стигне пуно буре вино
Оти денеска се погоди амфетамино

Добро не брчи, ќе ти купам цвеќе
Со другарите г’там, не досаѓај веќе

Ако треба плус ќе зеам и мече
А пошто двојазичност, може и ќече

Цел живот ќе бидам твојо Валентајн
Шо кога се наака се претвара у Франкенштајн

Молим те не пуштај Јаневски Владо
Од него ми се сере како бебе младо

Од наредната година строго поклон у плик
А сега остај ме, денеска не сум пил уште цвик

Трифун воскресе из мртвих
Да повраќаме у хор скупа свих

100именов ’18

Посетено 1.846 пати