Абе остај загаденоста, него со ладното шо ќе правиме?

Добро знаеја арамиите од Македонските Народни Приказни: Само јамболија топли зимно време, бајо мој!!! Па така и овој комшиски трактор, шо си е сигурно сигурно си е.

Него, се потсетив на еден муабет шо го праеше дедо ми, чиј што почеток беше за медал. Вика:
-Стануваме сабајле у 5 за на риби, надвор коска ладно. Со тоа трските на брегот се тресевме како трактори у лер!!!

Посетено 568 пати