Честит нека е Денот на македонскиот јазик! Сакајте го, ценете го. Да не треба да го изгубиме, за да почнеме да сфаќаме што сме изгубиле…

Македонскиот е убав јазик, ама ние го грдиме на 101 начин… му додаваме интернационализми, србизми, турцизми, а за сметка на

Прочитај повеќе

Човек кој е заљубен не создава болка, туку напротив… тој трпи болка

– Извадок од „Моето име е Марла“ „Понекогаш жените свесно или несвесно влегуваат во врски кои уште пред да станат

Прочитај повеќе

Понекогаш му завидувам на моево срце што толку лесно простува, а му се лутам на мојот мозок што толку тешко некои работи ги заборава

Понекогаш му завидувам на моево срце што толку лесно простува, а му се лутам на мојот мозок што толку тешко

Прочитај повеќе

Ќе наидеш на луѓе кои едвај ќе чекаат да згрешиш, за да те засрамат пред сиот свет, но…

Ќе наидеш на луѓе кои едвај ќе чекаат да згрешиш, за да те засрамат пред сиот свет. Но, ќе наидеш

Прочитај повеќе

Карантински песни на Јовица Ивановски – Теретанки

Самит на целулит. Средовечни стрини со стрии. Прска како кога се пржат чварки. Тони сало во безуспешна борба да си

Прочитај повеќе

Карантински песни на Јовица Ивановски – Пандемска

Пандемска Карантински дневници. Малку фискултура и хоби. Домаќинките отсекогаш работеле од дома. Џез-класици или Пајдушко. Пандемијата им дава втора шанса

Прочитај повеќе

AnimeDao animedao list: Watch The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement Episode 5

AniWatch watch anime online: Watch JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub) Episode 38