Дете, сакам да бидам дете пак

Четири станици одев пешки по снегов. Чадор имав. Не го отворив. Намерно. Ми се дишеше чист воздух, ми се гледаа

Прочитај повеќе

Не се мачите да барате, до први нема ништо на рецепта никаде

Реков денот со мама да го поминам, ќе ѝ правам друштво до аптека, лековите да си ги купи. Си земала

Прочитај повеќе

Зборувајте ми луѓенца за името, автопатот, за НАТО и ЕУ, за оваа или онаа партија

Момче починало од анестезија поради ретка компликација (некоја си малигна хипертермија) за која лекот – една ампула на светскиот фармацевтски

Прочитај повеќе