Промоција на монографијата „Маестро Александар Џамбазов“

ЦЕМ, СОКОМ и Литература.мк ве покануваат на промоција на монографијата „МАЕСТРО АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ Живот низ сеќавања, афоризми, сентенции“ од музиколозите Јулијана Папазова и Елени Новаковска Книгата е во издание на Центарот за музикологија ЦЕМ, а е создадена по иницијатива н...

На денешен ден станав БЕБЕ

Само што се родив ми дојде да викнам: „а бе докторе, пушти парново појако или врати ме назад, скроз измрзнав, па крај на ноември е, имај милост, имаш ли ти деца?“ Ама си преќутев пошто уште не знаев да зборам а тогаш мајка ми ме гушна, ме стопли и додека паѓав во првиот сон...

Тато, гледај iPhone, сакаааам

„Тато, гледај iPhone, сакаааам“. „iPredmene“. — Фрапиран (@jocoska) February 26, 2013

Дома сакав. Дома сакам.

Зошто почнувајќи од вчера, кога на обуката на која присуствував го одгледавме документарецот Законот на Рајт, кај што професор кој има дете со посебни потреби се бори да имаат нормален живот, се посветува и на синот и на себе и на кариера и на сите кои доаѓаат во контакт со него,...