Еколошка

. Отпадоци од луѓе, цел град е полн со нив. Славеници на неумереноста кои зад себе оставаат видливи траги од изарчени задоволства – или, што би се рекло, гомненици. Да беа од добиток ќе можеше да послужат како ѓубриво. Ѓубриња со мозочни депонии. Нешто со што ни уличните чистач...

Едно поинакво детство

. Кога јас бев дете, децата поинаку растеа. На родендени често одевме со празни раце или со по едно чоколадо, а потоа наместо во игротеки, ги славевме родендените во двор или на улица, затоа што за разлика од денешниве деца, ни сметаше долг престој во затворено, 5 минути не...