Зетко, стани, имаме муабет ја и ти

- Зете… зете… – го плескаше по образ за да го разбуди. – Зетко, стани, имаме муабет ја и ти. – Упорно го будеше. - Кај сум… тој полека отвараше очи - Еееете така бе зетко, отвори ги очињата. У подрумот на викендицата сме. - Зошто си ме врз...

На гости…некаде и кај нас

На гости некаде   Се најавуваш во 8. Доаѓаш во 8. Седиш 1 саат. Јадеш и пиеш минимално и пристојно. Кога најавуваш „Ќе си одам“, никој не ти вика и не те влече за рака „Ама зошто, рано е, поседете уште малку, треба да одите негде, не, епа кај се брзате?!“. Си заминуваш тивк...