За оваа торта не ви треба ни миксер, ни рерна! Без печење, готова за 15 минути!

Аха, сигурно само толку! Ако претходно некој друг ти сомлел 300 грама бисквити, ти искршил, очистил и сомлел 150 грама ореви, ти исецкал 100 грама желе бонбони (од оние што се лепат за нож), ти исецкал 50 грама смокви (од оние што се како гума па не се сечат), ти изрендал...

Струмичка Мастика

Седеше на подот, докрајчувајќи ги последните капки од струмичката мастика. Последното шише што му остана од дедо му. Дедо Ѓоко беше еден од најстарите мајстори во Грозд Струмица, и според зборовите на неговите колеги – единствениот вистински мајстор на занаетот. Т...