Утре, тежок празник ли е?

Утре, тежок празник ли е?…..Мислам дал се пере?! Posted by Saso Pizevski on Monday, October 22, 2012

Денови и денови

Има денови кога стануваш со насмевка на усните и само што ќе ги отвориш очите, некако одвнатре знаеш, ќе биде ова убав ден. Ќе те помилува некој зрак од сонцето што крадешкум ти влегло во собата и ќе го чуеш како ти шепоти: станувај, зграпчи го денов, да не ти помине залудно! С...

Одма те познав „бе брат“ – посебно го нагласи тоа „Бе брат“

- До каде? - До Сити мол - Ти не си тој писателот, Драган Таневски? - Да, јас сум… – пријатно ме изненади таксистот. Немаше повеќе од 30 години. Имаше блага насмевка, од оние шо цело лице им се развлекува од уво до уво. - Одма те познав „бе брат“ – посебно...