После несреќата: Помошта треба да се слави и за тоа треба да се пишува!


После несреќата:
Веднаш се пријавија многу луѓе за помош и ги понудија своите домови за семејствата на настраданите; Сите лекари (по кои најчесто знаеме да плукаме, зошто такво ни е здравството) веднаш од дома се “нацртале” на работно место без да прашаат, за да помогнат; Имаше објава на ФБ дека има недостаток на крв, на timeline после многу кратко време, се појави дека има крв доволно; приватните Систина, Неуромедика веднаш се појавиле со нивните амбулантни возила да помогнат… И најверојатно има уште многу друга помош што не ја знам од нашите сограѓани, фирми, институции… ТОА ТРЕБА ДА СЕ СЛАВИ И ЗА ТОА ТРЕБА ДА СЕ ПИШУВА!
За другите (кои се сепак малцинство) МВР да фати работа.

Едит: Глупоста и омразата, може да родат само глупост и омраза. Добрите дела инспирираат.

Фејсбук статус: Срѓан Јаниќиевиќ

Посетено 3.039 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!