Нека ни е Марта светла и плодна!

baba marta
Бело и Црвено. Белата: симбол на светлината, потполноста, сонцето, машкиот принцип; и црвената – страста, крвта, раѓањето, плодноста, креативноста, женскиот принцип. Заедно прават мартинка: плетенката што ја означува годината, за да биде светла и плодна. Март е новото будење, обединување, пупки, бои, мириси. И пак ќе речам : од кај на кај Марта да е баба нa тoлку цветaње? Нека си има девет ума, превртливоста е типична за женскиот принцип…

Посетено 2.957 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

Watch Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? (Dub) Episode 12 (https://funimationfree.com/m/yNdE/ep-12) at website https://funimationfree.com funimation mha

My Hero Academia 2 Episode 25 at website https://animefreak.ws my hero academia season 4 animefreak