Ми ѕвони вчера Твенти Таратино, ми вика, кај си бе Саско!?


Ми ѕвони вчера Твенти Таратино, ми вика, кај си бе Саско!?
Коцев му викам, т.е. го прашуем, Коцев Саско?
Не бе не, ти ти, Цонис, мали Грекос Саско…
Ејјј, Твенти ми го знаел бројот еј! Дртам, ама дрти и Хари!
Е’е бе брат, по дома му викам, со децава, ти, кај си вака, не пијај по улици!
А бе нема кај не сум бил бе ми вика, не бев на Кански, на Берлинале исто не бев, па на тоа Оскари, годинава ич не бев!
Ејјј овој го цитира Саско-та!
А бе ве барава статуетка да ви даат, ве барава, од академија, ми вика мене Твенти!
Од кај Риле, Риле Мио – Академија го прашуем!?
Не бе па и ти, од Ел Еј, ред карпет, тепих, енд ди оскар гоу ту….. е од таму!
Збунет у пичку, не знам шо кажуе!
А бе вика, Саско и Саско да си подигнат награда за: Нема кај не сум се кршел со јајца, за малку неам ускрснато, јајце на газот и слично, ми вика…
Аааааа па така кажи бе!
И еве сеа со братот Саско се спремаме да одиме за Стејтс со прва класа, да јадеме бифтеци од носорози, да збереме сметки од небарина (слично на патарина), да им се покакиме на Грците дека ние иаме награда а они не, и така….
А Марк Цуки, пак нека не ни ја одобруе рекламата на ФБ ради увредљиви речи као „јајца“, „газ“ и сл.
Па кааај те тера паметот бе Марк, МаЌедоЊа е ова, културни људи живе ту, све што дотакну разапну…
И, еве, чекаме лето, па нема кај нема да идеме да се бањаме, грбно, краул, од Вардар Раул, со хагови, со кисови со све

 

Автор: Александар Чоне Чоневски

Посетено 2.372 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!