ОДВРАТЕН СОН

Заспиваш…
Заспиваш,
кога сакам да те сакам.
Ми вртиш грб…
Ми вртиш грб,
кога сакам да те бакнам.
А знаеш ли дека
го чувам како единче
делот од постелата
на која бевме среќни.
Се помалку го има…
Затоа го нарекувам “дел”.
Има само некој чудни
воздишки што полека
ме полудуваат.
И прашањето…
-“Ме гушна ли ноќеска”?
Кое не знам
како да ти го одговорам.
Во сонот или на јаве
дал те гушнав?
(се прашувам)
И…
Додека ти кажувам
дека тоа е СЈАВЕ,
чудна болка имам,
болка чудна,
баш по целиот живот.

Посетено 486 пати

anime online. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

dubbed anime Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (Dub)

dubbed anime That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Part 2

watch animes ANIMEFLIX My Hero Academia Season 5 (Dub)

stream anime online Attack on Titan

ANIMEFLIX Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Part 2 Episode 2

tải go88