Функции во една врска (Од аспект на менаџментот)

Сега се на ред 5-те клучни менаџерски фунцкии во една врска… Да не се повторувам од претходната  статија за економијата… Идеме…

 

Планирање: планира со која може да отпочне врска и која ќе му биде најсоодветна за своите цели
Важно: добро се информира за неа

Организирање: се фаќа со одбраната и и’ објаснува што треба да прави у врската си ги дели целите со неа Важно: добро се знае кој која обрвска си има

Кординирање: и’ помага понекад у обврските, предложува кај да идат и нормално создава услови за компромис
Важно: претежно идат кај што он предложил

Мотивирање: и’ купува понекад некој скап поклон… нормално не сваровски, али некоја скапа штикла не е на одмет
Важно: увек и’ вика дека ја сака

Контролирање: споредува планирано со извршено, дали успеал у поставената цел да ја легне или пак увидел дека не е лесна женска
Важно: само проверува што колку го чинело,потрошено време и пари и дали вредело тоа

П.С многу малце вложуе у врската пошо ипак многу се замара со глупости на работа и мисли дека главен е и у врската!…

Посетено 38 пати