За Охридското Езеро


Трската е многу значајна компонента од езерскиот екосистем. Доколку немилосрдно се пали ќе се уништат многу живеалишта. На самата трска живеат голем број организми (перифитон, полжави,
јајца ….), се мрестат риби, гнездат птици…… Езерото е како организам, ако отсуствува една алка,
веднаш заболува и по извесно време се уништува.

Примитивци/варвари/бездушници/профитери……и ред други епитети😠

Посетено 414 пати

https://animedao.nl animedao anime list

KissAnime: Assault Lily: Bouquet anime episode 12 online free at https://kissanime.mx tokyo ghoul kissanime

Website https://4anime.biz: Watch Le Chevalier D'Eon (Dub) 4anime Episode 24 gleipnir 4anime

Watch Fastening Days 4 Episode 3

Misterpoll: https://www.misterpoll.com/users/1386717

Archive: https://archive.org/details/@animeflixnl