Гола пред тебе стојам

Можеш ли да ме видиш?!
се соблекувам пред тебе,
на стравот копчињата му ги откопчувам
и го вадам од себе…полека и целосно…
гола пред тебе стојам.
Можеш ли да ме почувствуваш?!
ми паѓаат сите штитови врз душата натежнати,
и не, со нив не сум повеќе безбедна,
туку само срцето во мраз ми беше оковано…
гола пред тебе стојам.
Можеш ли да ме намирисаш?
чај од јаболко и цимет, сол од исушени солзи,
мирисам зелено како оросена трева сред лето
и на колачиња со портокал и урми…
гола пред тебе стојам.
Можеш ли да ме допреш?!
воздушесто и нежно како да сонам
и во сонот здивот да ти го сетам,
наместо со врисок, со насмев да се будам…
гола пред тебе стојам.
Можеш ли да ме вкусиш?!
на непцето љубовта да ми ја сетиш,
а потоа соџвакај ме и полека проголтај ме,
засити се со мене…
гола пред тебе стојам.
Можеш ли… дали можеш,
да ме видиш и почувствуваш,
намирисаш, допреш и вкусиш,
да ме облечеш во твојата прегратка
додека вака…
гола пред тебе стојам.

Посетено 3.436 пати

anime website. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

animeflix website JUJUTSU KAISEN (Dub)

online anime ANIMEFLIX Your Name.

ANIMEFLIX The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement Episode 19

Attack on Titan Season 2 (Dub) Episode 4

animes online Hunter x Hunter (2011) (Dub)