Сè што треба да знаете пред да започнете со трчање

Трчањето е одлична активност која го активира цело тело и е корисна за целокупното здравје. Сепак, колку и да е едноставно, потребни се неколку насоки доколку сте почетник во трчањето

se-treba-da-znaete-pred-da-zapochnete-so-trchanje_image[dropcap]Г[/dropcap]о поминавте периодот на адаптација и контемплација, на сите сте им кажале дека планирате да трчате и сега останува уште да започнете со трчањето. Трчањето е едноставна и евтина рекреативност, но потребна е претходна подготовка за да избегнете повреди и други непријатности. Тренерите за трчање посочуваат неколку основни правила кои ќе ги надополниме со корисни совети, со цел да бидете целосно подготвени и точно запознаени со оваа многу корисна физичка активност.

Верувајте, следниве совети и насоки, ќе ви бидат од корист. Нели и старите рекле да учиме од туѓите грешки.

[button color=”#000″ background=”#9bc832″ size=”large” src=”http://pharmanews.mk/se-shto-treba-da-znaete-pred-da-zapochnete-trchanje/”]Еве сè што треба да знаете ![/button]

Посетено 2.533 пати

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk е портал кој обработува поширока тематика во доменот на медицина, фармација, исхрана и сл. и е наменет за широка публика која се интересира за своето здравје и исхрана со посебен фокус на медицинските работници.