Зошто луѓето се плашат од искрени луѓе?

Искрени, можеби ќе се пронајдете…
zosto-lugjeto-se-plasat-od-iskreni-lugje-1Искреноста денес е како сексот, ретко ќе ја добиеш лесно,
освен ако не ја платиш личноста со време, посветеност,
твоја искреност или пак во краен случај пари.
Бидејќи не секој може да ја плати, постојат личности кои се плашат од неа, односно од луѓето кои им ја доставуваат, но зошто е тоа така?
Затоа што некои не можат да ја искрепат, како кажале луѓето ќе ти простат лага, но искреност никогаш.
Еве зошто луѓето се плашат од искрени луѓе постојано и порадо би прифатиле да слушнат убава лага отколку грда вистина.
Искрените луѓе кажуваат се во лице
Немаат влакна на јазик и баш им е гајле дали вистината ве боли или не.
Единствено на кое што внимаваат додека ви ја соопштуваат е тонот со кој ја изговараат, тој секогаш ќе биде пријателски настроен бидејќи знаат дека со тоа ве манипулираат да признаете дека се во право.
Искрените луѓе ги знаат сите тајни, но не ги откриваат
Тие едноставно не си го трошат времето да ги откриваат вашите тајни од кои се плашите дека може да ги откријат во секој момент.
Не бидејќи ги чуваат како кец во ракав, туку бидејќи не им е гајле за вас, единствен случај во кој би ги отвориле картите на маса е само доколку забележат дека вие им се спротиставувате со лага.
Искрените луѓе имаат шестто сетило
Искрените луѓе не може да ги вовлечете во неволја или да ги натерате да направат нешто што не сакаат, ниту пак да кажат нешто што не сакаат.
Тие од далеку ја мирисаат манипулацијата со своето шестто сетило, нив не може да ги манипулирате, но тие можат да ве манипулираат со искреност која ќе ве заслепи и ќе ве натера сами да се издадете.
Искрените луѓе знаат кога ги лажете
Но, нема да ви го стопираат филмот, напротив ќе продолжат да ви го возат за да видат до каде ќе стигнете на патот на лагата.
Нив не им е криво што ги лажете, криво им е што мислите дека ви веруваат, бидејќи со тоа се обидувате да им ја навредите интелегенцијата, а не забележувате дека единствено што навредувате е само вашата.
Искрените луѓе се најлошите луѓе на светот
Ќе се плашите од нив само ако не сте искрени и ќе ги  сметате за најлоши и препотентни, но вистината е спротивна.
Искрените луѓе доколку забележат дека сте искрени со нив ќе ве дигнат до небо,но доколку забележат дека ги лажете, ќе ве спуштат на земја со помош на вашата лага и ќе ве згазнат.
Поради тоа тие се најлоши луѓе на светот во очите на оние “добрите”.
Искрени, се пронајдовте?

test baner cist text

Посетено 11.988 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!