Зимско-Кочанска белетристика

beletristika kocani_majkatiitatkoti[fblike]
Старецот и шпорето – Е. Хемингвеј
Алкохоличарот – П. Коелјо
Сто литра – В. Набаков
Војна и чир – Л. Толстој
Oмлет – В. Шекспир
За кого пијат камбаните – Е. Хемингвеј
Браќа Карабутови – Ф. Достоевски
Органски висови – Е. Бронте
Вранецот – А. Ками
Мртви скуши – Н. Гогољ
Чекајќи го Шопо – С. Бекет
Злосторство и Казан – Ф. Достоевски
Гостот на вина – И. Андриќ
Ж’тото лозовче – В. Подгорец
Туршијата на злото – Ш. Бодлер
Канцероген – Ф. Петрарка
Вујко срања – А. П. Чехов
Однесени со ајварот – М. Мичел
Храна Каренина – Л. Толстој
Страданијата на младиот Вентор – В. Гете
Свински Колк – Х. Хесе
Смрт во вецињата – Т. Ман

595х90 px-01

Посетено 865 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!