ЗА ВРЕМЕТО

Ноќва меѓу 2 и 3 ќе се смени времето.
Нема да заврне снег, туку ќе се свртат
стрелките на часовниците.
Глуп сум и никогаш нема да сфатам
дали напред или назад, но што е важно.
Компјутерите, мобилните знаат и сами
си го менуваат.
Татко ми на времето имаше еден другар
часовничар, Среќко, немам сретнато
попозитивен човек.
Паметам дека беше мераклија на чашка,
гитара и песна.
Почина одамна, пред да почне да се
менува времето.
Но и да го стрефило, се сомневам
дека би ги вртел стрелките на
часовниците во дуќанот.
Би ги оставил по старо,
зашто времето минува, вака или онака.
А дали е еден час напред или назад
часовникот не знае –
важно е само да биде
точен во секунда.

Посетено 231 пати

AnimeDao: Digimon Adventure tri. Determination (Dub) anime episode Full online free at https://animedao.nl tokyo ghoul animedao

AnimeTV: Space Symphonic Poem Maetel: Galaxy Express 999 Side Story anime episode 13 online free at https://animetv.cc top anime tv

Website https://4anime.biz: Watch Fairy Tail Movie 1: Houou no Miko 4anime Episode Full toilet bound hanako kun 4anime

Zettai Muteki Raijin-Oh (1992) Episode 3

Scholar google: https://scholar.google.com/citations?hl=vi&authuser=5&user=WCYq8iwAAAAJ

Profile ameba: https://profile.ameba.jp/ameba/animefreakws