Вистина…што беше тоа?!

[fblike]Отец, зошто си тажен?
– го прашал еден монах својот старец.

„Луѓето заборавија како да ја гледаат вистината. Три пати ви покажав бела наметка со флека на неа. И ве запрашав, ‘Што гледате?’ ‘Нечиста флека’, рече секој од вас.

А никој не одговори – бела наметка.

Посетено 2.195 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!