Утринско кафе со Људмил Видически

Буде
Буде – Аквариус

 


Убав е Охрид предзори…

Кратко еспресо,една голтка на брзинка Па кратко уш едно Гледам војзеро,не венѕеро ко шо љубит некој да речит и чекам да се разденит. Убав е Охрид то време мирен тивок денот ми почвит обично пред изгрејсонце, на терасата “Аквариус” без разлика на годишното време Љубам да сум пред отворајне вкафана,љубам да ја поминам чаршијана и плоштадон рано рано,да прогорам збор два со дечкине кој секое сабале ги чистет Првото кратко мие ритуал Второто потреба А после, Е после денот шо ке донесит,кој ке налетат, како ке се отворет картите.

Људмил Видически

Обично сакам да го чујам ова, така најубо ми ојт првото кафе со првиот Џејмисон

Посетено 1.711 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!