Убавите крушКи Свињите ги јадат

svinja i devojka_majkatiitatkotiКоа ја здоглеаФ , кај „ сувомеснатото “,У косата имаше , пердуФче , мало , Прљаво , ко да успејало да избега од некој стар неугледен , излитен Јастук .
Веѓите не и бева Чупани од прославата на Стара Нова Година , а и „фризурата“ , од влагата надвор ,спљосната, ќе да беше од Тогај .
И покрај све Убаа, сеуше убаа, секоја црта на лицето на право место ,Баш тамо кај шо требе!!!
Беше миЛА , као и секој пут шо биЛА .
Се заглеаФме поише пути , ко да се „бендисујеме “ по прФ пут , ја отидоФ до кај алкохолот , Она више си го имаше у себе .
Ми „бегаше“ по радњата , засрамена од најубаите чизми од крокодилска кожа , купени 2005-та , у Египат , ги памтам уше коа бева у пун Сјај, засрамена од прснатата хулахопка на десната нога , тачно меѓу чизмите и хаљината .
Цела среќа шо дугачката, од ТурскО , кожна Јакна , покриваше Све друго , за жал , свилената марама од Тајван , не моеше да ги скрије борите кој ко слојеви на свежо лиснато тесто се бева наталожиле по вратот.
И парфемот, помешан со мирис на „лоша “зубна ординација , се „Уклапаше “ у целата прича !
Подизљуштени , зараснати нокти и заноктици, заборани прстиња и три прстена , на Две Руки , едниот сам , убаФ , за сеќаање или па за забраање , Тука си беше !
Плаќаше со картица на која не и го знајеше Пинот .
У руки држеше „кључ“ од кола у вид на плочица , не го тури у Излитената и по ќишоји распрсната Ташња со „Скупо“Име , а Јаден Изглед , иако се Беше натоварила со 3-4 кеси , за кои допунски мораше да се „брцне по џепоите “ за 3-4 денари .
Улета у радњата , мало Неваспитано , Самобендисано Копиле , као Ѓаол , и се издра :
„ До Коа ќе те чекаме Тебе МОРИ , А,???
Тато се Брза ??? “
Ја наведна глаата она, ја наведнаф и ја , ме погледа под око , ми се „ извини “ :
– Децата се нестрпливи – рече !!!
– Знам , сите се такви у Тије Години , – ја излжаФ !!!
Го познаФ „ Тато “ , од поодамна !!!
Ако нишо друго бар ја СФатиФ, у права Смисла , онаја поговоркана , за Свињите и КруШките !!!

Автор: Мите Кум

Посетено 18.236 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!