ТАЖНА ВЕСТ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ: Се укинува банкнотата од 500 евра

Европската централна банка реши да ги натажи Македонците во овие празнични денови со одлуката за укинување на банкотата од 500 евра, банкнота која беше омилена кај граѓаните на Република Македонија.

„Ова е ужас. Сега ќе треба да носам банкноти од по 100 евра, џебовите да ми се полни, наместо вака покомпактно“ изјави еден граѓанин.

RIP 500 евра

Овој шок следи откако пред две години беше укината и банкнотата од 5000 денари.

ГледајтеФчерашни новостиво недела од 19:30 часот наКанал 5“.

Посетено 8.667 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!