Тато, ова веќе не го бива. Te ставија главен диригент на оркестарот, пун си пари сеа, и па се праиш

– Тато, овоа веќе не го бива. Te ставија главен диригент на оркестарот, пун си пари сеа, и па се праиш клошар и нејќеш една веспа да ми купиш.

– Слушај мајмун, уште еднашка ако ми ја повишиш квинтата и ако почнеш синкопиран муабет од цис мол, ќе се изнервирам и нема да се узнае ни контрапункт, ни виолински клуч, и потхитно те разрешувам у де мај седум. Многу рубато си ја терате работата, треба да почнам ја малце унисоно да ве воспитувам. И не ме вади од ауфтакт друг пат.

Посетено 1.655 пати