Светска Премиера На Ауди R8 На Женевскиот Автосаем

Најочекуваниот модел од фабриката на Ауди
AudiA8-pocetna_majkatiitatkoti[fblike]Автокомпанијата Audi  подготвува неколкуи големи изненадувања: 
Audi RS 3 Sportback, Audi Q7 и највозбудливиот пример
на салон за автомобили во Женева, новата генерација
на спортскиот автомобил  Audi R8
Новиот модел на Ауди R8, кој на најдобар можен начин ја промовира спортската естетика во автомобилската индустрија, од самиот почеток беше осуден на универзално обожување меѓу љубителите на автомобилите. Спортски автомобил, премиерно претставен на автосалонот во Женева, втора генерација на Audi R8 што треба детално да се проучи.
Како што тоа обично се случува во Ауди, прототипот на новиот автомобил успешно ги помина сите тестови. По тестовите на Nürburgring, компанијата одлучи да започне со сериско производство на автомобилот, но, исто така, го препорача моделот на своите клиенти. Во моментов Ауди посебно внимание обрна функциите на осветлувањето. Така, новиот автомобил ќе биде опремен со ласерски модул како дополнителна опција. Овој тип на осветлување се состои во фактот дека ласерски диоди, чии димензии се мали, обезбедуваат стабилен и многу силен сноп на светлина.
AudiA8_01
Технички карактеристики на Audi R8 компанијата ветува дека ќе ги открие на 3. март, а нарачките ќе бидат достапни во текот на летото.

AudiA8_02

Посетено 468 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!