Све поише будали пишуваат, а паметните тоа па не го ни читаат

Знам прикаски, знам и тоа многу, ама сакам да ги раскажувам, не увек, само по некад и тоа усно, вака пишувајќи, не. Сега па некои ми викаат: “може бе и вака, исто е, земи пишувај ги”, е како да не, исто било…Шије ми га Џура! Еве де, сеа го праам тоа, мада не е ова никаква прикаска, ама шо и да е, не е тоа-тоа…нели? Ми се збори бре луѓе, знаете што е тоа зборење, се сеќавате ваљда како се праеше тоа…кажуење било шо, ама у живо. Муабет, оној муабет класичен, ко порано. Е јеби га, шо да се праи, ќе пишуеме сеа ко луди, мада викаат: будала памти, паметен запишуе…уф, тоа беше за друго, ама ај. Туку тоа го има више сегде, го има дури и превише, све поише будали пишуваат, а паметните тоа па не го ни читаат, да не знаеш кој е у право, кому да веруеш?! Прикаските се за “мали деца”, па да, можда се, ама па зар ние шо сме, не ли сме деца, поголеми деца од нас, здравје! – До сеа ќе склепав неколку реченици, башка-башка, онака ко башка Тито-башка Јованка, а и поише ќе кажев, ќе ги стаев на неколку пути у она шо го викаат статус, ем полесно, кратко и јасно, а вие ваљда поише ќе ме разберевте. carsafНекни чув за изразот “чаршаф”, фраза што се употребуела за текст, текст дугачок у пизду матер, нема крај…е тоа не го сакам, ама баш ич. Ова моево почна све поише да заличуе на тоа. Муабетот ми беше дека на веб страницава на Мајка ти и Татко Ти(тазе отворена, уште чури од шо е вруќа) ќе закачуеме прикаски, “прикаски за мали деца”. Ете ќе ме има и мене, баш таму, ама не веруем со волку дугачко распраање на некој муабет за било што, ги има таму неколку ко мене, за у старт, а се надам ќе ги има и поише. Дали со постилање “чаршаф”, или па можда некој ќе почне да тура и “јамболија(која можда ќе биде фраза за вруќ текст)”…кој да ги знае?! Нек пишуе кој шо сака, за секое тенџерче има и капаче, така викаат старите, па ете да го кажам тоа и ја, стар сум веќе. Можда ја претераФ со чаршаф у текстов, ако е шкарт ќе треба да се покријам со јорган.
Једино чаршафите на Зоки Панкер иако се дугачки ги читам, ама ете ми се бендисаа уште од прва, ми се видоа некако шарени, џиџани па почнаа да ме праат весел. Да се разбереме, не викам дека другите чаршафи се лоши, ја си кажуем за себе, онака дужински.

ПРИКАСКИ ЗА МАЛИ ДЕЦА е само едно парче од оваа наша веб страна, парче кое би требало да има душа, а е посветено на нашиот драг пријател Гроздан К. Попов кој за жал не е веќе меѓу нас.

Се читаме пак, пошто зборење у живо више ко да нема…како да го има коа сите почнавме да искачаме по мрежи, тој искача на Фејсбук за да се покаже дека е главен, таа искача на Твитер за да не ја види никој, од шо е скромна, а и тие шо се на сокак, божем се надвор, ама и они искочиле на некоја мрежа.

Кројачот од Панама black

Посетено 443 пати