Што се разбирам па јас во љубов

gaze_panker_majkatiitatkoti

„кај ти е дечко ти?“ – ја прашувам
„му раскинав, џабе кога не ме сака“
„еве јас те сакам“
„стварно?…сакаш да идеме кај тебе
досадно е во кафичов?“
„ајде, одма“-цел среќен и’ кажувам
Влегуваме кај мене, и’ рипам да ја пољубам
а таа ме одбутна, чудно ме гледа
и ме прашува
„а нема да ме тепаш?“
„зошто да те тепам?“
„па ако не ме тепаш тогаш не ме сакаш“
„од кај ти таа логика?“
„па јас така со сите дечковци“
„добро“ – и ја плеснав по гз
„само толку?
Ја штипнав за брадавица
„и?“
„и толку ти е, ај сега да се пољубиме расоблечеме, мазиме
па ќе си покаже самото што ќе правиме“
„оф јакиот фраер што си бил,
батали тоа,
ај барем врзи ме за парно со бодљикава жица
а ти гледај фудбал, пиј пиво, мавај ме со празни лименки
а ако сакаш можеш да ме ебеш така врзана“
„ладно е парното, жал ми е ќе настинеш
а и од кај ми бодљикава жица?“
„добро тогаш само седни ми на стомак,пиј пиво, гледај фудбал
пцуј ме колку сум глупа и ждригај ми во фаца“
„не гледам фудбал, не пијам пиво и не им ждригам
на женски во фаца, освен по грешка
ако си ми класната на матура, а не си“
„ништо од тебе, ти раскинувам
Си ги собра парталите и
со презир во гласот ми вика
„каквов шапшал си, никад нема да најдеш женско,
ќе си идам кај бившио маж, изгледа само он ме сакаш,е
џабе се разведов пред 2 години“
„па ти една женска што си, играчка си им на машките,
се изживљаваат како сакаат со тебе и лечат фрустрации“
„а што се разбираш ТИ во љубов?- ми го плесна во лице
„уствари имаш право извини, сега ќе ти направам
нешто по што ќе ме памтиш цел живот“
„ставрно, така те сакам “- и конечно ме гушна
Ја врзав со бакарна жица и малку и беше чудно што 2 жички
приближувам накај штекер
ама касно и текна да се буни, ја уклучив на струја
Како убаво светна, таков абажур не сте виделе
Цел комшилук ме прашува од каде ми е лампата
ама не им кажувам, си ја чувам тајната за себе,
башка мислам дека не е легално да убиваш луѓе со струја
Ама еве пак сум сам, сам со своите мисли
и ми текна на незјините зборови,
„стварно, што се разбирам јас во љубов?“

 

Посетено 10.671 пати