Стилски Фигури

majageri-naslovna_majkatiitatkoti[fblike]
„Користиш некакви стилски фигури додека ја тепаш жена ти?“
„Да, користам“ – гордо одговори
„Кои?“
„Па најчесто аперкат, некогаш маја- гери“
„не мислев на тоа, мислев какви зборови употребуваш,
метафори, алегории?“
„а тоа, никакви не користам, само и’ викам „си знаеш ти зошто“
пред да и’ бапнам некоја“
„така и претпоставував ама ај да те прашам за секој случај,
него сега приметив, зошто имаш ножици збрцани
во глава?“
„па поубаво да фаќам wi-fi, така жена ми ми кажа
пред да ми ги збрца“
„Добро ‘и текнало, него чудно ништо
не ти тече од раните, нешто крв, мозок?“
„Ми течеше првите 10 сек. сега ништо само воздух искача“
„Да стварно, шишти како ѕивана,
и убаво ти е овака што имаш воздух наместо мозок?“
„Па исто ми е, не гледам разлика, него ќе идеме сега во кафана?“
„Еј не можам“
„Па нели ми вети?“
„Да ама заборавив дека треба да идам кај елкана позади зграда“
„Што ќе правиш?“
„Ќе ја гледам како расте“
„Тоа ќе правиш?…тоа ти е побитно него да идеш со мене
во кафана?“
„Да, наеднаш побитно ми стана“
„Стварно си кретен, да не ми се јавуваш више… и ти си ми бил некој другар“
„Нема без гајле, нема да ме видиш више во живот
и поздрави ја жена ти“
„Не ми е више, ме напушти после ова со ножиците“
„Паметно од нејзина страна“
„Што?“
„Ништо, ај идам, ме чека елката“

595x90

Посетено 584 пати