Eдвај 60 денари. Добро, доволно за пиво

Две дечиња си играат нешто
во тревата покрај мене
Плавото дете извади шприц
„Ај остај ми пола“- го моли црното дете
„Не ти оставам“
„Ама те молам“
„Не… купи еднаш ти..стално се гребеш“
Црното се изнервира и го гризна за рака
Плавото му го одгриза носот
Црното му ги скрши ребрата
Плавото зема едно од скршените ребра
и му го збрца на црното во глава
Црното пред да умре му ги извади очите
на плавото и ги фрли на земја
Плавото почна со рацете да тапка по земја барајќи ги очите
Успеав да ги згазнам пред да ги дофати
„Извини дете очите си бараш?“
„Да чичко“
„Ене ти ги позади..направи 4 чекора и ќе ги најдеш“
Малиов ме послуша и не примети дека искочи на улица
Одма го згази една жолта кола
Го земав шприцот, се уфиксав
Што е ова ? не е дрога?
Ми личи на степ-лајт
А бе деца , ни да се дрогирате не знаете,
џабе се испотепавте
Им брцнав по џеповите, едвај 60 денари
Добро, доволно за пиво

Посетено 2.191 пати