Раскинување

raskinuvanje
Пишувам:
Ти си моето сонце
Мојата муза, мојата инспирација
Мојата светлина
Мојата ѕвезда носилка
Ма ти си.. ти си….
Ти си кравичкана на шофершајбна што и’ се клати главата
уствари не, кученце е тоа
Ти си мо..
„Еј што убав текст, за мене е?“ – ме прекинува
„Па да, ако некогаш раскинеме да ти го пратам“
„па прати ми го сега“
„Ама ти реков ако некогаш раскинеме“
„Е па сега ти раскинувам, одма прати ми го“ – ја тресна вратата и си отиде
Го гледам текстов, го бришам и почнувам од почеток:
-Ти си крава дебела
-Најобична курва
-Овца неваспитана…….
И’ го праќам и одма стига одговор
-Ти си сељак
-ти си дебил
-малоумен кретен
-Гнида со телешки поглед
Добро е, изгледа не сме раскинати
Посетено 727 пати