Празно, безнадежно Сивило , ЗА СИТЕ !!!

За које ли това, утре , спокојно ,
СПИЈАТ , душиве Скопски ?
Ни куче не залајује , ни дете не заплачује , 
Нит вруќ шамар , да се Чује дека ,
Некој , Некоме му Опиња,
дал зашо Закаснил , ил па дека , може, 
ЗАШО дошол Порано ?
Ко да је Све , Баш ко шо требе ………….Да Је .
Спијат Мирно , ко да Знаат дека ќе пораснат Нови Липи , за у Јуни , догодина .
Ко некој со Гумица , дека ќе ги избрише , Куќиштана на Водно , Израснати ,
збутани , Ко деца , сирачиња ,Едно у друго , да се подкрепат , колку – толку , дур се може.
Спијат , душичкиве , и Сањаат , Ичичи , Бечичи , 
сањаат Ѓерманки , Бели , без куртони иСпоизебани ,
Сањаат Бугарски и Румуњски „Посети“, за еден пар фармерици , за 3 мастики , по цел месец ,„ Угостени “……
Сањаат ФичоФци , шо на Плетвар , со само 2 застанујења се качујат ,
Сањаат , К-15 ,Па Пола АвгуС у Село , пола на Море ,
Го сањаат уше од СЕА , 29 Новембар ………
А Утре , рано од сабјле , освежени и сигурни ,
Ќе „Бапнат “ едно Стотче на Лацио , па да видат „Они“ , после , Чија мајка Црну вуну преде ,
Ќе бапнат и една „Љута“ , за „пред ручек“ , можда и две – три , пошо , Можда ручек нема ни да има ,
па ќе му бапнат и една , на помалиот син , зашо зимоска , 
пушел у Улаз , тек колку да се има повод ,
Ќе пробаат да ја „ бапнат “ и Женичката ,сирота , тек вратена од „`рмбање“, 
И , ќе и „ Простат„ , Од Одма ,
зашо , нит им се сака , а нит па Можат .
Ќе Ѓи одглеаат Сите Вести , по ред ,ќе пцујат , и ќе се заканујат : „ Море Мамичето Нивно , Мије НиФ Све , Они на НАС со КАМЕЊА и Пиштољи “!!!
Со Флашата недопијена ,
и телеФонот спремен , ќе го дочекаат , оној Ш`трбавион, кој шо им дозвољава да се „Искажат “.
Ќе им се најебат Мајќе, НА Албанците , ( знајат ОНИ дека ШИПТАР не смеје да се спомиња , по Рамковен ) НА Соросоидине, 
и НА „ Рошавион“ , шо им даде еден Куп пасоши ,…Ќе се дерат : „ Ало , Ало Јанко , Добро Вечер, ало Кај Јанко ли сум ,.ПОЗДРАФ ДО ЕМИСИЈАТА ……….ме слуша ли Некој “???
Ќе викнат 3-4 пути , ДА Живее Македонија , и Ставре и Петко,
и оније „ЖЕНИ “ шо на некого и на НЕшо , личат и Тије да Живејат ………ма Сите ДА ЖивеЈАт ,
И тек коа ќе сФатат дека си зборуеле Сами соС себе , ќе осетат како нешо ги Жига , под десните Ребра , како нешо стега у груди , 
ќе погледаат у Флашата , Ќе бапнат уше една , 
И ќе си обечаат дека од утре , Е Вала , малце подругачије ќе БИДЕ , СВЕ,
ВАКА ВИШЕ НЕБИВА ……..МАМИЦУ МУ ЈЕБЕМ !!!
Ќе се Исекнат од Тараса , гледајќи ратоборно накај Гази Баба и Бихачка , накај Арачиново не смеат ни да свртат Гла ,………
ќе го побутнат најмалечкото , одамна заспано ангелче , на тесната софа , накај мајка му ,
и Фино Лепо , ќе си заспијат мирно , СО РЕШЕЊЕ и оваја Година да не им идат на она Грчиштана ,не дека се нема ,и дека не се може , него Баш Онака за ИНАТ , нека цркнат , маму им јебем …..
Се смешкаат и заспиваат пополека , ИМ се СМЕЈАТ, у Брк , на НИФ !
И на Едните НИФ , и на Другие НИФ , ( а место бројење Овци , си мантраат ):
„ Сме Ги Јебале , и НА едните и НА другите , и порано , …..ќе ги „Сјебеме “ И СЕА “, ……..а главата паднала на Јастук , усмрден од пљукање по Све и Свашта , и у Свако доба ……
Ќе си сањаат за УТРЕ , убао , ведро , насмејано …….РАЈ Божији !!!
Нема ни да приметат , дека Ноќта , сијалицата у ПРАЗНИОТ ФРИЖИДЕР престанала да свети …,дека телевизорот , забраен на „ Сител“ , Сам си се угаснал ,…. нема ни да го чујат најстарото дете , коа ќе се сопне у ходник ,и влагајќи у купатило ,ќе отера Све у Пичку Лепу Материну, затова шо НЕМА СВЕТЛО, НИКАКВО ,НИГДЕКА , …..НЕМА СВЕТЛО ЗА „ЛЕК “ !!!.
Нема ни ,многу , многу Пред зори , да слушнат како од Џамиите , „Солираат“ Оџи , и си ја „РАСКАЖУЈАТ “ ИДНИНАТА !!!
Некој Баш ,Темен , темен ……………..РАЈ Божији !!!
п.с.
Јеби га , се измешале сметките за струја и лиФчињата од Кладионица , се дешаа ,
Сме Прајеле Мије и Поголеми Грешки , зашо па баш Ноќеска да почнеме да ги испрааме , 
ама па ,НЕЛИ , Људи сме , шо ЛИ СМЕ, 
Ќе Се РАЗБЕРЕМЕ ???
fade out …………. 
Реалната слика на „Убавиот“ СОН , се губи во сомаглицата , на уште пореалните , замаглени мозоци , и евтините Димни бомби , без ефект …..Празно, безнадежно Сивило , ЗА СИТЕ !!!
THE END

Мите Кум Лазаревски , минатата година 2014, негдека Ова време

Посетено 2.772 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable (Dub) Episode 39 at AnimePlanet given anime planet

Yosuga no Sora Episode 12 at AnimeHeaven black clover anime heaven