Што кажаа познатите за двојазичноста

Али Ахмети:
-Мене ми е сеедно, ја секако зборам само на еден јазик

Груевски:
-Значи како беше, десно кроше, па аперкат, па гард, па лево кроше…

Дарко Панчев:
-Абе ги глеам се дриблаат по тоа парламентот, на крај дојде до ремплање, а ја не поштуем такви утакмици, Златко…

Љубчо Георгиевски:
-Не деј да плачеш, не деј да страдаш, не деј да имаш боука фсрцето…

Нокаут:
-И би се викал ТЕ ДУА…

Фрчковски:
-Ма они секако се неписмена сељачана на сите јазици, само џез чоече…

Кили:
-Ма надувајте ми јаја брееееее хордо сељачка

Сашо Гигов – Ѓиш:
-Јазикот е еквилибриум од реминисценти парадигми за морфостатичките паралелни субјективизми…

Посетено 2.020 пати