Повели Во Хотел Македонија

[fblike]

Хотел Македонија…снимена во последните месеци од минатиот век…идејата светна кај Маџир, на џамче кај него у соба, некаде околу пладне…во последната куќа од Маџир маало. За два саата – веќе ја снимавме кај Тино у студио, а во наредните два, дојдоа преку 30 наши најпознати музичари, кои ми помогнаа да ја отпееме. За тоа време Чоланчевци го снимија и спотот, кој за жал не можеме да го пронајдеме, а кој премиерно беше пуштен на американската CNN…колку и тоа мене да не ми се допаѓаше…спомени.

 

Посетено 1.460 пати