Отварање На Втора Самостојна Изложба На Фотографии На Моника Муличковска

10850606_10204546385473312_1396448202_n
Моника Муличковска ќе ни презентира циклус од 40 фотографии насловени “Point of view”. Ќе патуваме во: Индонезија, Токио, Осака, Кјото, Њу Јорк, Лондон, Мадрид, Барселона, Амстердам и Венеција.
10844435_10204546384553289_200166444_o
Гледање од различни перспективи и простори, таа “точка на гледање” за неа има длабоко филозофско и уметничко значење.
Со секое патување нашите видици се зголемуваат, а со тоа и самото сознание дека сите ние сме жители на овој свет.
10860479_10204546385673317_513156930_o
Патувајте, гледајте и восприемете ги убавините на овој магичен свет. Сите во истиот простор со различен “Point of view”.

10855988_10204546385313308_952485140_o
Отварање на втора самостојна изложба на фотографии на Моника Муличковска на 14.12.2014 во 20 часот, Галерија 8, Безистен- Стара Чаршија.

Посетено 536 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!