Она дотерана, ја партал…

Ми раскажува една другарка:

-Братучедка ми нон-стоп ми се јавува да искочиме на кратко, да шетнеме малку, значи ништо да не сум се средувала, онака на муабет чисто, ќежуал… И секокогаш иста прича: Она искача дотерана како да жени брат, а ја изгледам како бугарски дилер на виски без бандерола…

 

Посетено 741 пати