Од страв не ви сметаше ништо!


Дрвја кога сечеа во три ноќе, згради кога никнуваа преку ноќ, возила скапаници кога увезуваа, кинески автобуси кога носеа…..не ви сметаше загадениот воздух! Не ви сметаше што претходните години немаше филтри.
Сега ви смета.
Од страв не ви сметаше ништо! Толку многу ви беше страв што сопствените деца си ги оставивте со години да дишат гадости!
Сите дрвја ги исекоа! Нема зеленило! Како мислите да се апсорбираат честиците!
Како не ви беше срам да не реагирате претходниве години. Сега ги кркаме последиците. За 5 минути не се прочистува воздух.
Посетено 856 пати