Никогаш стар за старки

Првите старки ги купив
во Трст, 1978-ма година,
беа црни и високи.
Вчера бев на матурска
во старки, бели и ниски.
Речиси 40 години дружба со
моите стапала, не е мала работа.
Си се замислувам на 80 години,
подгрбавен, бастуносан, во старки
во боја на хортензија, или на иловица.
Или старки во бојата на смртта
(ако таа кучка воопшто има боја) –
можеби во некоја од стоте
нијанси на бледо.

Посетено 782 пати

Violet Evergarden Movie (https://animeflix.nl/m/0wV6) Episode Preview at website https://animeflix.nl animeflix black butler

Watch The Promised Neverland (Dub) Episode 2 at website https://kissanimeonline.com. See more kissanime site