Не знаете вие што е врно курчење…

Пука лето, сто и пеесе степени…

Ладни лубеници, уште поладни пива, дебели сенки…

Седам со дедо ми у двор и решаваме крстозбор…

У меѓувреме, слетува мува на тепалката за муви која цело време е у раката на дедо ми…

Дедо ми поентира:

-Е внучко, ОВА Е КУРЧЕЊЕ!!!

Посетено 801 пати