На кој највеќе не треба да верувате сега пред референдумот?

Се спрема референдум.

Измешани емоции, мислења, ставови.

Хаштагови ЗА наспроти хаштагови БОЈКОТИРАМ.

Видеа, статуси, твитови на сите страни. Пишуваат, говорат и не убедуваат политичарите, глумците, музичарите, свештениците, спортистите…

Во моментите на овој хаотичен амбиент и ова државно перипетие, можам да се сетам само на еден цитат кој не знам каде ја прочитав, нит па кој го кажал, кој гласи:

”Чувај се од свештеник којшто ти кажува како да гласаш и од политичар којшто ти кажува како да се молиш”

Чувај се Македонијо!!!

 

Посетено 94 пати