Мобилниот или Ве-Це шољата – Што е повалкано?

Изгледа дека Ве-Це шољата не е најпрљавата работа во станотИзгледа Ве-Це шољата не е највалканата работа во станот

Иако на многу луѓе ова им изгледа како бесмислени дуел,
можно е дека секој ден на нашето уво ставаме нешто
многу повалкано од даската на ве-це шољата
“Одлучивме  да ја испитаме хипотезата дека даската на ве-це шољата не е толку валкана како предметите кои ги користиме секој ден”, рече  Vilijam DePaola  соработник со Одделот за молекуларна микробиологија и имунологија на Универзитетот во Јужна Калифорнија.
Научниците зедоа примероци од неколку телефони и на нив  го тестираа присуството на бактерии, а потоа овие примероци ги споредија со оние кои се наоѓаат во клозетската шоља.
Резултатите покажале дека во ве-це шољата се наоѓаат три различни видови на бактерии, но ова не е ништо во споредба со бројот на бактерии кои се наоѓаат на паметните телефони. Во просек, секој телефон имал 10 до 12  примероци на различни бактерии.
Значи, следниот пат добро размислете пред да се јавите на телефон, барем исчистите го со влажни марамчиња.
Колку многу е “прљав” вашиот телефон?

Посетено 481 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!