Мажите ден пред одмор vs. Жените ден пред одмор

Маж:

Пакува 5 пара шорцеви, исто толку маици, 2 крпи, штека цигари и 5 литри ракија. Значи спремен е.

Жена:

Пакува 100 пара купачи, па исцели, па дводелни, па танга, па полу-танга, па четврт-танга, па наочари 300 пара, па маска за шфајц-апарат, па 30 кила шминки, 800 пара сандали и апостолки, фустани, суќни, крема за на плажа, крема за у море, крема за под сенка, крема за на сонце, влошки, цел рафт книги за на плажа, уште два рафта книги за пред спиење, 400 шешири. Се пакува 15 саати и првите два дена е мртва уморна и параноична дека заборавила нешто…

 

Посетено 682 пати